Skip to content

Systematiskt arbetsmiljöarbete, ergonomi, stress och återhämtning

MonikaMonica Kjellman och Fysiocenter Odenplan hjälper er att skapa en god och lönsam arbetsmiljö genom väl fungerande helhetslösningar för såväl VD och ledning som medarbetare.

Av erfarenhet vet vi att många kritiska situationer kan undvikas genom att chefer får kunskap om ansvarsfrågor för arbetsmiljö och rehabilitering.

Med hjälp av våra insatser ska företaget på ett enkelt och smidigt sätt klara att möta de lagstadgade krav som ställs på ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Med bred kompetens och erfarenhet har vi utvecklat både framgångsrika koncept och enklare metoder som ger goda resultat.

Det ska vara lönsamt att investera i arbetsmiljö och hälsa!

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi hjälper våra kunder med det förebyggande arbetet på arbetsplatsen men också med åtgärder vid exempelvis rehabilitering eller när arbetsplatser behöver anpassas ergonomiskt.

Vi arbetar praktiskt med väl utarbetade, testade och enkelt skalbara modeller för nästan alla branscher.

Våra tjänster syftar till att hjälpa företag och organisationer att uppfylla de lagstadgade krav som finns i SAM – det systematiska arbetsmiljöarbetet som innebär att en verksamhet ska undersökas, riskbedömas, åtgärdas och följas upp regelbundet.
Vårt koncept är både tydligt och enkelt och utgör en modell steg-för-steg.

Publikationer

Rehabhandledning

  • Vad chefen behöver veta om rehabilitering 2013, Monica Kjellman
  • Vad du som är sjukskriven behöver veta om rehabilitering 2012, Monica Kjellman
  • Minsta möjliga friskvård, Monica Kjellman,(2006)
  • Utbildningsmaterial till dig som arbetar med rehabilitering, Monica Kjellman / Lena Hammarbäck (2002)

Så här säger andra

”Det var en mycket bra föreläsning du höll. Väl strukturerad, tydligt begränsad till väsentligheterna, många konkreta råd och förslag med direkt koppling till olika problembilder. Jag är helnöjd.”

Jan W Carlsson, Personalchef, Länsstyrelsen Västra Götaland

”Det var ju en fullträff! Studenterna och jag själv kände att vi träffat helt rätt i val av lärare/föreläsare i vår kurs Ergonomi och arbetsmiljö. Monica hade helt rätt kompetens med praktisk erfarenhet och goda teoretiska kunskaper. Behållningen låg också i att hon lyfte upp aktuella fall från våra studenters praktikföretag – och gjorde därmed föreläsningarna intressanta och helt rätt ang. fokus. Hennes engagemang smittade av sig på studenterna, vilket gjorde att deras projektarbeten fick hög kvalité. ”

Susanne Gustafsson, Programansvarig Högskolan Jönköping

Kontakta oss

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande