Skip to content

Sjukgymnastmottagningen FysioCenter Odenplan

Våning 11 & 12 i Läkarhuset Odenplan

bild1

Snabbfakta

  1. Hög kompetens. Totalt 15 st sjukgymnaster majoriteten med specialistkompetens.
  2. Nyrenoverad lokal, 325 kvadratmeter. 15 st behandlingsrum och träningslokal.
  3. Uppfyller samtliga punkter om tillgänglighet som HANDISAM tagit fram.
  4. Uppfyller samtliga IT-krav som ställas på en modern sjukgymnastmottagning. Vi för sammanhållen journalföring och använder journalprogrammet Take Care.
    Vi följer strikt sekretesslagen, patientjournallagen, lagen om vårdregister och arkivlagen. Av denna anledning så kommunicera vi elektroniskt med våra patienter endast via www.minavårdkontakter.se
  5. Miljöcertifiering och uppfyller landstingets miljöpolitiska program för 2012-2016.
  6. Kvalitetsdiplomering via Praktikertjänst AB
  7. I dagens läge arbetar ca 100 vårdgivare i Läkarhuset Odenplan, fördelat på ett 15 tal specialistmottagningar. Fysiocenter Odenplan har nära samarbete med bl.a. följande aktörer:

Sjukgymnastik with a view

 

Fysiocenter Odenplan utsikt

 

Fysiocenter Odenplan Robin Wakeham Utsikt

 

Verksamhetschefen Robin Wakeham är på plats kl 5.20 varje morgon för att läsa mejl, gå igenom dagens schema och köra ett träningspass innan första patienten kommer kl 7.00. Han upptäcker en avbokning mitt i dagens schema.

– Den tiden kommer att vara bokad av någon annan inom 20 minuter. 80 procent av alla patienter bokar sina besök på webben, det är ett jättebra sätt att snabbt och effektivt fylla allas bokningsscheman.

 

Fysiocenter Odenplan Robin Wakeham

 

Robins första patient för dagen kommer till mottagningen för första gången.

– Jag har telefontider att passa på mitt jobb så för mig är det bra att kunna komma utanför arbetstid, säger hon.

 

Fysiocenter Odenplan Linda Edengren Personligtränare

 

Personliga tränaren Linda Edengren peppar Edward König, som efter en idrottsskada i höger axel har spänningsbesvär i hela sin högra sida som gärna gör sig påminda under stressiga perioder.

– Jag har provat yoga och annat avslappnande tidigare, men med den personliga träningen har jag faktiskt fått en aha-upplevelse, det här att man kan bygga muskulatur för att bli av med spänningsvärk, säger Edward.

 

Fysiocenter Odenplan Martin Nilsson Massör

 

Sjukgymnasterna masserar till viss del men när en patient behöver mjuka uppspänningsproblem kan ett besök hos massageterapeuten vara ett första alternativ.

– Vi får folk att slappna av. Många berättar om annat än sina spänningsproblem när de kommer till mig, man blir lite av en minipsykolog, säger Martin.

 

Fysiocenter Odenplan Träningslokal

 

Sjukgymnastmottagningen huserar på 350 kvadratmeter på våning 11 och 12 i Läkarhuset Odenplan. Få patienter lämnar mottagningen utan att ha kommenterat den fantastiska utsikten från behandlingsrummen. Medarbetarna märker att de får mycket energi under hela dagen tack vare det generösa ljusinsläppet.

En runda i det egna gymmet i soluppgången är ett sätt att kicka igång dagen för Joachim Heuer, som driver Fysiocenter tillsammans med Robin.

 

Fysiocenter Odenplan läsplatta

 

Den bästa marknadsföringen är den som sprids mun till mun och en strategi har varit att skapa ”snackisar” där patienterna berättar om mottagningen för sina vänner.Ett exempel kan vara låneplattorna som finns i väntrummet istället för papperstidningar.

 

Fysiocenter Odenplan Hillivi Borga Bålstabilitetsgrupp

 

Hillevi Borga håller gruppträning med fokus på rygg och stabilisering.

– En del som kommer hit går parallellt hos sjukgymnast, men för några är gruppträningen den enda rehabiliteringen. Det kan vara att man har ont efter ett diskbråck eller har allmänt ont i nacke och rygg och behöver hjälp att träna muskulaturen, säger hon.

 

Fysiocenter Odenplan Patientundersökning

 

Med regelbundna undersökningar över kundnöjdheten får man tydliga resultat att jobba mot och får snabbtreda på om patienterna är missnöjda med något.

Varje månad ställs en ny fråga och patienterna tycker till genom att trycka på en knapp i väntrummet. Resultaten läggs ut på webbplatsen och är väldigt lästa, framförallt av nya patienter som vill skapa sig en bild av mottagningen innan de bokar sitt första besök.