Skip to content

Samarbetspartners – för din hälsa!

Hitta bland våra samarbetspartners i följande kategorier


Sjukvård

 • Familjeläkargruppen Odenplan
  Hos Familjeläkargruppen Odenplan kan du få hjälp med hälsoproblem som inte kräver att du åker till sjukhus, till exempel infektioner, sårskador, ledsjukdomar, hjärtsjukdomar, preventivmedel, ögon- och öronsjukdomar, psykosomatiska symtom och nervösa besvär.
  Hemsida: www.flgo.se
  Adress: Familjeläkargruppen Odenplan, Läkarhuset Odenplan, Odengatan 69
 • Medicinsk Röntgen Läkarhuset Odenplan
  Om du får remiss för röntgen kan du vända dig till Medicinsk röntgen i Läkarhuset Odenplan. De har drop-in för de flesta undersökningar (undersökningar som kräver patientförberedelser måste tidsbeställas). De gör även datortomografi och magnetisk resonanstomografi. Patientavgiften är 200 kronor.
  Hemsida: www.praktikertjanst.se/templates/PageExternal.aspx?id=28656
  Adress: Medicinsk Röntgen, Läkarhuset Odenplan, Odengatan 69, 2 tr
 • Neuroenheten
  Neuroenheten är en öppenvårdsverksamhet för utredning, diagnostik och uppföljning av olika neurologiska sjukdomstillstånd. De erbjuder också behandling mot muskeltonusrubbningar, migrän och annan kronisk värk.
  Hemsida: www.neuroenheten.se
  Adress: Neuroenheten, Läkarhuset Odenplan, Odengatan 69
 • Smärtspecialistmottagning leg läkare, Dr Björn Bragée
  Har du haft långvarig värk? Dr Björn Bragées läkarmottagning tar emot patienter som har lidit av smärta sedan mer än 6 månader. Här kan du få hjälp med utredning, rådgivning och behandling av en smärtspecialist.
  Hemsida: www.bragee.com och www.smartguiden.se
  Adress: Dr Björn Bragée, Banérgatan 23.
 • Stockholm Spine Center
  Spine Center har en unik spetskompetens inom ryggkirurgi och rehabilitering. Det är Sveriges största ryggklinik.
  Hemsida: www.stockholm.spinecenter.se
  Adress: Stockholm Spine Center, Karlavägen 100A 6 tr
 • KBT-kliniken WeMind!
  WeMind är Sveriges enda mottagning specialiserad på ångest, depression och sömnproblem. På WeMind kommer du att träffa erfarna, legitimerade KBT-psykologer som är specialiserade på dessa problem. KBT är den rekommenderade huvudbehandlingen för ångest, depressioner och sömnproblem.
  Hemsida: www.wemind.se
  Adress: Tegnérgatan 37 (1 tr), 111 61 Stockholm.
 • Haninge FysioCenter
  Hos Haninge FysioCenter finns sjukgymnaster som är specialiserade på de flesta typer av smärttillstånd och skador i leder, muskler, nervsystem m.m. Ryggproblem och nackbesvär, ischias, whiplash, fibromyalgi, huvudvärk, att komma igång efter operationer, idrottsskador, smärtlindring, är sådant de arbetar med.
  Hemsida: www.hfc.se
  Adress: Haninge FysioCenter, Rörvägen 4, 136 50 Haninge
 • Apotekhjärtat
  Apotek Hjärtat är Sveriges näst största apotekskedja med över 200 apotek spridda över hela Sverige. Vi driver fullskaliga apotek med både recepthantering och försäljning av receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter. De allra flesta av våra apotek drevs tidigare av Apoteket AB.
  Hemsida: www.apotekhjartat.se
  Adress: Apotekhjärtat, Norrtullsgatan 6, Stockholm

Hjälpmedelsutprovning

 • Primärvårdsrehab Dalagatan
  Hjälpmedelsutprovning sker via överenskommelse.
  Hemsida: www.slso.sll.se/SLPOtemplates/SLPOPage1____6547.aspx
  Adress: Dalagatan 9, bv, 11324 Stockholm, T-bana Odenplan
 • Primärvårdsrehab Serafen
  Hjälpmedelsmottagning för utprovning av bashjälpmedel.
  Hemsida: www.slso.sll.se/SLPOtemplates/SLPOPage1____6548.aspx
  Adress: Hantverkargatan 2H, 112 83 Stockholm, T-bana Rådmansgatan
 • Primärvårdsrehab Östermalm
  Öppen mottagning för utprovning av bashjälpmedel.
  Hemsida: www.slso.sll.se/SLPOtemplates/SLPOPage1____10855.aspx
  Adress: Brahegatan 45,114 37 Stockholm, T-bana Stadion
 • Beställningsportalen
  Beställningsportalen är ett förskrivningsstöd för vårdpersonal inom Stockholms läns landsting med rätt att förskriva och beställa hjälpmedel. Här hanteras hjälpmedel för personer med rörelse-, kommunikations- och kognitionshinder, inkontinensproblem, samt medicintekniska produkter, testmaterial för diabetes, närings-, förbands- och kompressionsartiklar. Inom hjälpmedelsområdet finns flera aktörer med olika uppdrag och ansvar. Här finns information om var man ska vända sig med olika typer av frågor om hjälpmedel.
  www.bestallningsportalen.sll.se/ulfh/Login_2010.aspx
 • Köpa hjälpmedel privat
  Varsam-butiken Melins sjukvårdsbutik
  Hemsida: www.varsam.se/shop/ www.melinssjukvardsbutik.se
  Adress: Kungsgatan 59 Kungsgatan 53

Steg 1 för dig med smärta och värk i kroppen

Träning på recept

För att göra det enkelt för dig som har fått träning på recept erbjuder Friskis&Svettis (F&S) Stockholm/Sveavägen ett skräddarsytt träningskort där endast lågintensiva aktiviteter ingår. Passen leds av F&S diplomerade ledare som är extra lyhörda för dig som är FaR-motionär. Med FaR-kortet kan du välja på över 100 pass/veckan.

I F& S FaR-kort ingår

 • Olika former av Jympa/Gruppträning
 • Styrketräning
 • En personlig gyminstruktion
 • Spinning
 • Stavgång

Pris

600 kronor + medlemsavgift 100 kronor. Kortet gäller i tre månader från inköpsdatum och ger tillgång till att träna valfria tider på de träningsformer som ingår i kortet. Visa upp FaR-recept och legitimation vid köp.

Hälsopedagog

F& S Hälsopedagog är en kostnadsfri tjänst för dig som har F& S FaR-kort. Hälsopedagogens roll är att följa upp din träning, vara en kontaktperson och svara på frågor om lämpliga träningsformer.

Hur du får ditt recept
Receptet kan endast skrivs ut av legitimerad vårdpersonal som exempelvis läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster. Förutsättningen för att du skall få ett recept är att anpassad fysisk aktivitet anses vara en lämplig metod att förbättra din hälsa eller behandla din sjukdom. Prata med din sjukgymnast vid Fysiocenter Odenplan om du vill ha ett recept eller kontakta hälsopedagogen direkt telefon 070-169 70 07 eller e-post halsopedagog@sthlm.friskissvettis.se Adress: Sveavägen 63


Steg 2 övriga träningsalternativ för dig som vill nå ett specifikt mål

Personliga tränare

Ta hjälp av en personlig tränare när det gäller din träning och kost för att komma i form eller för att ändra din livsstil. Nedanstående personliga tränare skräddarsyr ditt tränings- och kostprogram så så du kan nå just dina mål.


Yoga

 • Institutet för medicinsk yoga
  Institutet för medicinsk yoga har yogakurser för alla åldrar och färdigheter. De arbetar mycket metodiskt och har också utbildningar.
  Hemsida: www.medicinskyoga.se
  Adress: Institutet för Medicinsk Yoga, Värtavägen 35, n.b
 • du Calme – Bikram-yoga
  Bikram-yoga utförs i tropiskt klimat, 40 graders värme. Det gör kroppen uthållig, stark och flexibel. Dessutom varvar du ner så att du blir bättre på att hantera stress på ett produktivt sätt. Alla åldrar kan träna Bikram-yoga, oavsett fysik.
  Hemsida: www.ducalme.se
  Adress: duCalme, Birkagatan 35

Mindfulness

 • Kallas på svenska “medveten närvaro” och är en vetenskapligt beprövad metod som härrör från den buddhistiska meditationen. Förutom att den stärker din förmåga att bemöta stress så hjälper närvaroträningen dig att hantera livets ofrånkomliga utmaningar mer konstruktivt. Mindfulness lär dig att få syn på dina negativa tanke- och reaktionsmönster, så att du kan bryta dem. Det är grundförutsättningen för en god hälsa!
  Hemsida: www.mindfulmoves.se

Pilates

 • Pilates är funktionell träning på matta eller i pilatesmaskiner. Pilatesmetoden handlar om att du ska bevara eller få tillbaka en god hållning och bli stark och smidig. När kroppens alla muskler samverkar på bästa sätt kan du använda kroppen effektivt och skonsamt oavsett vad du gör.God balans mellan muskelgrupper och god rörlighet i lederna är en viktig del av träningen. Kunskap, koncentration och kvalitet är nyckelord när du utför övningarna. Det ger i sin tur kroppskontroll. Först när du förstår syftet med en övning och hur den ska kännas när den utförs får du bra resultat i träningen.Träningsmetoden passar både för motionärer och elitidrottare.Pilatesmetoden har visat sig mycket lämplig som rehab-träning för tex rygg/nackbesvär. Många sjukgymnaster, kiropraktorer, naprapater och läkare rekommenderar pilates som träningsmetod.
  Hemsida: www.stockholmpilatescenter.se
  Adress: Stockholm Pilates Center, Surbrunnsgatan 44A

Vattengymnastik med Varmvattenbassänger


Ergonomi

 • Ergonomihuset
  Behöver du hjälp med att skapa en ergonomisk miljö på arbetet eller hemma? Ergonomihuset har både expertis och högkvalitativa produkter för att skapa effektiva investeringar i miljöer som är anpassade efter individers olika behov.
  Webbsida: www.ergonomi.se
  Kontaktperson: Stefan Ottosson, Tel: 08-410 32 567, E-post: stefan@ergonomi.se
  Adress: Hornsgatan 134

Fötter

 • Gå & Löpkliniken
  Gå & Löpkliniken hjälper dig att prova ut rätt skor och utrustning så att du går och rör dig utan att fresta på ben och rygg i onödan. Här får du hjälp med löpskor, promenadskor, sandaler, gympaskor och skor för vardagen. De arbetar också med att prova ut och tillverka ortopediska fotbäddar och skoinlägg.
  Hemsida: www.gaochlopkliniken.com
  Kontaktperson: Elin Ek Malmer ortopedtekniker. Tel: 08-669 22 12
  Adress: Gå & Löpkliniken, Odengatan 47

Sömn

 • Sova Sveavägen
  Sova är specialister på sängar och har marknadens bredaste sortiment av sängar i sitt sängvaruhus. De ger dessutom råd om hur du blir ordentligt utvilad. De har även ett stort urval av sovrumstillbehör.
  Hemsida: www.sova.se/sangar/butik/sangar-stockholm-kopa-sang-sveavagen.php
  Adress: Sova Sveavägen, Sveavägen 76

Sjukresor inom Stockholms läns landsting

Beställning av sjukresa
via telefon: 077-670 01 67

Frågor om sjukresor
Om du har frågor om sjukresor kan du tala med din vårdgivare eller kontakta Färdtjänstens kundservice på telefon 08-720 80 80. Färdtjänstens Kundservice har öppet måndag till fredag klockan 07.00–20.00, lördag och söndag 09.00-17.00. http://www.fardtjansten.sll.se/sjukresor

Grundregel för ersättning
Landstinget ersätter resor till/från vård och behandling med billigaste möjliga färdsätt med hänsyn till personens medicinska, fysiska och psykiska hälsa/tillstånd. Det är alltid den behandlande läkaren eller annan vårdgivare som skall bedöma personens tillstånd och behov av dyrare färdsätt än det billigaste. Personen betalar egenavgift med undantag enligt p. 8.3 i detta regelverk.

Läkarbesök och sjukvårdande behandling i öppenvård
Resekostnadsersättning lämnas för resor i samband med vård och behandling när sjukvårdshuvudman svarar för behandlingen eller när den ges av läkare eller annan vårdgivare som har ersättning från Stockholms läns landsting. Resekostnadsersättning enligt 1§ lämnas enligt de grunder som sjukvårdshuvudmannen bestämmer, Lag (1995:1488). Till annan vårdgivare räknas bl. a. när behandling ges av sjukgymnast, sjuksköterska, psykolog, arbetsterapeut, logoped, hörselvårdsassistent, kurator, kiropraktor (kiropraktor endast 5 besök/12-månadersperiod), medicinsk fotvård som utförs på remiss från läkare, tandläkare, tandhygienist, samt besök på syncentral och hjälpmedelscentral. Observera För sjukgymnastik/rehabilitering gäller att vården ges inom ramen för sjukgymnastens ansvar. Detta innebär att när vård övergår i egenvård/träning upphör rätten till sjukresa. Undantag gäller för egenvård/rehabilitering som sker i regi av handikapporganisationen som landstinget har avtal med.


Vård för vuxna asylsökande/tolkservice

Beroende på vilken vårdgivare som är aktuell gäller olika hänvisningsregler enligt nedan. Reglerna gäller fr o m 18 års ålder.

Husläkare
Fr o m den 15 juni 2009 ska asylsökande vända sig till närmaste husläkarmottagning. Tidigare avtal med FMC har upphört att gälla den 12 juni 2009.

Specialistvård
Asylsökande kan vända sig till specialistvården (ex viss psykiatri, ortopedi, gynekologi, geriatrik m fl) utan remiss men betalar då SLL:s patientavgifter. Akutsjukvård eller vård som inte kan anstå vid akut vård eller vård som inte kan anstå har asylsökande också möjlighet att söka sig till närmaste vårdcentral, jourmottagning, närakut eller sjukhus. Ersättningsanspråk ska riktas till Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning.

Hälsosamtal / hälsoundersökning
Både vuxna och barn erbjuds ett hälsosamtal/hälsoundersökning via Migrationsverket. Dessa genomförs av mottagningarna: Rissne vårdcentral, Rinkeby vårdcentral, Fittja, Valsta vårdcentral, Rågsved eller Wasa vårdcentral. Här tar vi emot asylsökande för häslosamtal och stödsamtal Asylsökande som söker övrig vård hänvisas till närmaste husläkarmottagning

Adress: Rissne Torg 3 SUNDBYBERG. Tel: 08-587 315 14
http://www.vardguiden.se/Hitta-vard-och-omsorg/Hitta-vard-och-omsorg/Kontaktkort/?HSAID=SE2321000016-5KQQ

Valfrihet och vårdgaranti
Alla vårdgivare med vårdavtal har möjlighet att ta emot asylsökande. Asylsökande m fl har inte samma valfrihet som befolkningen i övrigt men kan åberopa vårdgaranti när man är bedömd och väntar på en åtgärd.

Vart vänder jag mig om jag har frågor?
Vill du veta mer om språktolktjänsterna, hur lagen fungerar eller vilka möjligheter du har att användadig av språktolk i er verksamhet? Läs mer på www.uppdragsguiden.sll.se. Du är också varmt välkommen


Webbsidor som säljer bra smärtlindrande produkter

 • Smärtfri
  Smärtfri är en butik på nätet som är specialiserad på att ge råd mot ryggvärk och tips för bättre sömn. De erbjuder högkvalitativa och marknadsledande produkter.
  www.smartfri.se
 • Skadebutiken – Rehab & Sjukvårdsprodukter
  Hos Skadebutiken finns många förstklassiga produkter för att behandla skador.
  www.skadebutiken.se
 • Fysioett
  Hos Fysioett hittar du produkter och kunskap inom fysioterapi, friskvård samt träning och egenvård. Sortimentet används av sjukgymnaster, naprapater, massörer och kiropraktorer.
  www.fysioett.se
 • Mastercare AB
  Mastercare är en ryggplatta som ger dig maximal ryggkomfort hemma. Det är en svensk uppfinning som anpassar sig efter dina kroppsrörelser vilket minskar trycket på dina diskar i ryggen samtidigt du ökar din blodcirkulationen i hela kroppen.
  www.mastercare.se
 • Ergositter
  Ergositter är den ergonomiska stolen som sträcker ut din rygg medan du sitter.
  www.ergositter.net
 • Boken Ryggvärksexperternaljuger
  Resultatinriktad bok i hur du reducerar din ryggvärk
  www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163383136

Webbsidor som förklarar hur ryggoperationer går till


Juridik

 • Paul AlWindi
  Partner / Advokat
  Advokatbyrån Atheo AB
  Box 625 | SE – 114 11 Stockholm | Besöksadress: Grevgatan 34, 4 tr
  Tel: +46 (0)73 624 38 83 | paul.alwindi@atheo.se